alopecia_areata

Què és l’alopècia areata?

L’alopècia areata és una malaltia que afecta els fol·licles pilosos.
Aquests són àrees en la pell que donen creixement al pèl. En la majoria dels casos, el pèl cau a flocs, deixant àrees sense pèl de la mida d’una moneda de dos euros. Moltes persones amb aquesta malaltia només tenen unes quantes àrees de calvície. No obstant això, algunes persones poden perdre més pèl. I encara que és poc comú, la malaltia pot causar la pèrdua total del pèl o de tot el borrissol de la cara i el cos.

Qui pot desenvolupar alopècia areata?

Qualsevol pot desenvolupar alopècia areata. La malaltia sovint comença en la infantesa. El risc de tenir alopècia areata augmenta si tens un familiar proper que té la malaltia.

Quina és la causa de l’alopècia areata?

caida_cabello

L’alopècia areata és una malaltia autoimmunitària. Normalment el sistema immunitari protegeix al cos contra les infeccions i les malalties. Quan es té una malaltia autoimmunitària, el sistema immunitari ataca per error altres parts sanes del seu propi cos. En el cas de l’alopècia areata, el sistema immunitari ataca els fol.licles pilosos.

No se sap què causa aquesta malaltia. Els científics pensen que els gens juguen un paper important. Certs factors poden iniciar una reacció en el sistema immunitari de les persones que tenen predisposició genètica a aquesta malaltia. Aquesta reacció fa que el sistema immunitari ataqui els fol.licles pilosos. Entre els possibles detonants es troben virus o elements en el medi ambient.

Em tornarà a créixer el pèl?

Hi ha possibilitat de que el pèl creixi de nou, però també pot tornar a caure.
Ningú pot saber quan caurà o quan li creixerà el pèl. La malaltia varia d’una persona a una altra. Potser perdi més pèl o potser la pèrdua de cabell s’aturi per complet. El pèl que has perdut podria tornar a créixer o no. És possible que una persona que hagi perdut tot el pèl el recuperi completament.

Quins tractaments hi ha per l’alopècia areata?

microtransplante_capilar

No existeix una cura per l’alopècia areata. Tampoc hi ha medicaments aprovats per al seu tractament. Per ajudar a que el pèl torni a créixer, els metges poden usar medicaments aprovats per tractar altres malalties. L’ideal és consultar a un professional que estudiï el teu cas i t’ajudi de manera personalitzada.

En CAPIL·LAR CENTRE disposem d’experts en microtrasplant capil·lar, en una primera visita informativa es valora al pacient i amb tota sinceritat se li expliquen expectatives i solucions al seu problema.
Hem tractat a molts pacients amb aquest tipus d’alopècia i s’han aconseguit resultats òptims en poques sessions i fins i tot en algun cas amb una sola sessió ha estat suficient.

* Disposem de fotos d’abans i després degudament autoritzades pels pacients.