alopecia_en_mujeres

Alopècia en dones

Encara que generalment són els homes els que tenen problemes d’alopècia o pèrdua parcial del cabell, sobretot en entrades i coroneta. Les dones també pateixen aquest trastorn capil · lar que pot baixar l’autoestima i implicar seriosos complexos.

Raons que poden ocasionar

Cada bri de cabell es troba en un diminut forat (cavitat) a la pell anomenat un fol·licle. En general, la calvície es produeix quan el fol·licle s’encongeix amb el temps, donant com a resultat un cabell més curt i més fi. Finalment, el fol·licle no produeix cabell nou. El fol·licle roman viu, la qual cosa suggereix que encara és possible produir cabell nou.

La raó de la calvície de patró femení no es comprèn bé, però pot estar relacionada amb:

 • L’envelliment.
 • Canvis en els nivells d’andrògens (hormones masculines). Per exemple, després d’arribar a la menopausa, moltes dones descobreixen que el cabell en el seu cap és més prim, mentre que el cabell facial és més gruixut.
 • Antecedents familiars de calvície de patró masculí o femení.

Símptomes

El a adelgazamiento_pelodelgazamiento del cabell és diferent al del patró de calvície masculina. En el patró de calvície femenina:

 • El cabell s’aprima principalment a la part superior i la corona del cuir cabellut. Regularment, comença amb un eixamplament a través de la part central del cabell.
 • La línia d’implantació frontal del cabell roman inalterada, excepte pel retrocés normal, la qual cosa li passa a tot món a mesura que passa el temps.
 • La pèrdua de cabell poques vegades progressa cap a la calvície total o gairebé total com pot succeir en els homes.

Generalment no s’observen úlceres cutànies ni picor en el cuir cabellut.

Proves i exàmens

La calvície de patró femení generalment es diagnostica amb base a:

 • Descartar altres causes de pèrdua del cabell
 • L’aparença i el patró de pèrdua del cabell
 • La història clínica

El metge realitzarà un examen a la recerca d’altres signes de massa hormona masculina (andrògens), com:

 • Creixement anormal de nou cabell, com a la cara o entre el melic i l’àrea púbica
 • Canvis en els períodes menstruals i engrandiment del clítoris
 • Acne nou

Dr Rodrigo Velasco VelascoEs pot utilitzar una biòpsia de pell o altres procediments o exàmens de sang per diagnosticar trastorns cutanis que provoquin la pèrdua del cabell.

Es pot examinar el cabell sota el microscopi per verificar si hi ha problemes amb l’estructura de la tija del cabell en si.

Tractament

La pèrdua de cabell en la calvície de patró femení és permanent sense tractament i és de lleu a moderada en la majoria dels casos. No es requereix cap tractament si vostè se sent còmoda amb la seva aparença.

MEDICAMENTS

L’únic medicament o fàrmac aprovat per l’Administració de Drogues i Aliments (Food and Drug Administration, FDA) dels Estats Units per tractar la calvície de patró femení és el minoxidil:

 • S’aplica al cuir cabellut.
 • Per a les dones, es recomana una concentració al 2%.
 • El minoxidil pot ajudar al cabell a créixer en aproximadament 1 de cada 4 a 5 dones i en la majoria pot retardar o aturar la pèrdua del cabell.
 • Auxiliar infermeria trasplantament capil-larVostè ha de seguir emprant el medicament per molt de temps i la pèrdua del cabell comença de nou quan es deixa d’utilitzar.

Si el minoxidil no funciona, el metge pot recomanar altres medicaments com espironolactona, cimetidina, píndoles anticonceptives, ketoconazol, entre d’altres. També li pot comentar més sobre aquests medicaments de ser necessaris.

TRASPLANTAMENTS DE CABELL

Durant els trasplantaments de cabell, s’extreuen petites porcions de cabell d’àrees on aquest és més gruixut i es col · loquen (trasplanten) en àrees que presenten calvície. Probablement es requereixi més d’un trasplantament si la zona a poblar és molt extensa. No obstant això, els resultats sovint són excel · lents i permanents.

ALTRES SOLUCIONS

Les extensions de cabell, l’ús de perruques o un canvi de l’estil de pentinat poden ajudar a ocultar la pèrdua del mateix i millorar la seva aparença. Freqüentment, aquest és el mètode més econòmic de tractar la calvície de patró femení.

Existeixen centenars de productes en el mercat que asseguren aturar la caiguda o regenerar el cabell. És possible que alguns ajudin a millorar la qualitat general oa donar un aspecte més viu al cabell, però això no significa que solucionin d’arrel el problema.