Minoxidil

Minoxidil

MinoxidilTractament de l’alopècia amb Minoxidil

El tractament amb Minoxidil es basa en l’aplicació d’una loció que pot presentar diferents excipients i que s’aplica directament sobre la zona afectada per l’alopècia.
És una loció que ha presentat molt bons resultats en alopècies lleus i mitjanes, també s’ha mostrat molt efectiu com a tractament coadjuvant (és a dir, tractament per potenciar algun altre tractament) reforçant i donant salut al cabell.

Una mica d’història

Al principi el Monixidil es comercialitzava en comprimits com a tractament per a les persones hipertenses, donades les seves propietats vasodilatadores.
Els pacients tractats, presentaven com a efecte col · lateral un creixement del pèl en el cos i en el cuir cabellut.
Arran d’aquest descobriment es van començar a fer investigacions i estudis de locions amb diferents concentracions de Minoxidil.
També es va arribar a la conclusió que l’efecte del Minoxidil que fa créixer el pèl no és únicament la vasodilatació, com es creia en un principi (s’han fet estudis amb altres vasodilatadors que no van fer efecte sobre el creixement del pèl, per tant si bé no es descarta que aquesta propietat ajudi, no és l’únic factor).
Si bé es desconeix quin és el mecanisme exacte del fàrmac sobre el creixement del pel, es creu que genera una obertura en la cadena de potasi, evitant el pas del calci als fol·licles, que determina la detenció del seu creixement. El Minoxidil impediria el pas del calci a les cèl · lules.

El tractament amb Minoxidil sol trigar unes setmanes a mostrar els primers resultats, després sol fer una recuperació del pèl moderada i després es manté en aquest volum per molt temps mentre se segueixi aplicant.

¿Costància?

S’ha de ser constant en l’aplicació de Minoxidil. A les poques setmanes de iniciat el tractament, el pacient comença a veure els primers resultats. A partir dels 12-14 mesos és quan el tractament aconsegueix el seu màxim potencial, aquest serà el volum de cabell que el Minoxidil podrà mantenir.
Si el pacient abandona el tractament, el cabell tornarà a l’estat original, trigant per a això el mateix temps que va a trigar a demostrar els primers resultats.

Quina presentació triar?

Pots trobar presentacions que tenen una concentració del 2% i del 5%. Per alopècies en homes, la concentració es del 5%.
Aplicada dues vegades al dia és el tractament òptim.

Quines marques puc trobar?

Hi ha diverses marques amb diferents concentracions:
Rogaine , Ylox, Lacovin, Kresse, Minoxile, Tricoplus, Locemix, Neoxidil, Minoxiplus …

Abans de començar a prendre Minoxidil

[list type=”decimal”] [list_item]Consulta sempre a un professional abans de començar qualsevol tractament.[/list_item] [list_item]El tractament sol ser efectiu, sempre que es sigui constant en les seves aplicacions.[/list_item] [list_item]Si el pacient és dona, ha de visitar al dermatòleg o especialista capil·lar abans de començar el tractament.[/list_item] [list_item]Abans de començar qualsevol tractament per l’alopècia, consulta el teu especialista capil·lar.[/list_item] [/list]